Altered states

Altered statesAltered states is een cultfilm uit 1980 waarin op cryptische wijze het proces van demoniseren verbeeld wordt. Zware kost. In geen enkele online review over deze film ben ik dit tegengekomen, niemand heeft dit in de film gezien. Dus dit is weer een ‘first’.

Een wetenschapper doet in 1967 experimenten met Mexicaanse psychedelische drugs in een watertank (in een tank om de zintuigen af te schermen). Water is in occulte kringen vaak ook een verwijzing naar een andere wereld.

Na een aantal experimenten verandert de wetenschapper opeens in een soort van beest, een aapachtige.  Hij slaat op de vlucht en gedraagt zich als een beest, nadat hij een schaap heeft geslacht en bloed heeft gedronken dan wel vlees heeft gegeten keert hij terug naar zijn menselijke gedaante.

Deze gedaanteverandering naar beest na drugsgebruik is het op cryptische wijze verbeelden van het demoniseren van de mensen door drugsgebruik. Het verandert het brein, beschadigt het brein wellicht of zet bepaalde poorten open.

Nadat de wetenschapper voor het eerst drugs had genomen in Mexico volgen allerlei psychedelische beelden (rond minuut 36). Een soort van hel is te zien met teksten als:

The sun became black….the full moon became like blood…and his name is Abaddon….[…]…Babelon.

Dat de wetenschapper weer mens wordt na het eten van vlees is waarschijnlijk een omkering gebruikelijk in ‘occulte’ kringen, juist door geen vlees te eten kun je mogelijk de bezetenheid doen stoppen. En door vlees, beesten te eten, voed men het beest in zich.

Na dit ‘proces’ doet de wetenschapper nog een laatste drugsexperiment en dan verandert hij in een soort gigantische energiecel. Dit is natuurlijk een verwijzing naar menselijke energie. Dus dat heeft er ook iets mee te maken. Mogelijk energie uitzuiging want daarna is de wetenschapper ‘op’ en ligt hij in bed.

Hoe dan ook kijk de film zelf. Ohja, er is ook een dokter in die film die ‘Mason’ heet, wat ook weer opvallend is. En de titel is natuurlijk ook opvallend, Altered states, is mogelijk een verwijzing naar mind control.

Zie hier de film, geheel online te kijken

https://fmovies.is/film/altered-states.w1oy7/2xxj90 (kan zijn dat je reclame krijgt te zien, dan terug klikken)

Youtube heeft de film gek genoeg offline gehaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s