De koning was woest

Willy, u was weer eens woest. Op beelden van de Oostenrijkse TV [inmiddels offline gehaald] is te zien hoe u woest snel richting fotografen en journalisten beent in de hoop hun duidelijk te maken dat dit niet gewenst is. Het gewenstedownload (6) effect blijft uit, alleen de beelden van een ‘woeste’ koning blijven over. U had een soort terminator zonnebril op, een VVD luchtvakken jasje of hoe noem je zoiets en een polo met open knopen, vrije tijdskleding.

Het zit duidelijk diep dat fotografen u volgen, we kennen de beelden van toen u klein was waarin u iets riep van: “Nederlandse pers nu opgerot”. Daar zat wat context omheen want daarna kwam de buitenlandse pers ofzo maar het is toch een beetje brutaal, beetje typerend voor de Oranjes toch? Zoiets sijpelt door naar de samenleving en eigenlijk zou het dan niet raar moeten zijn als een van uw onderdanen ook een beetje brutaal doet en foto’s probeert te maken zoals ondergetekende ook heeft gedaan bij uw landgoed de Eikenhorst. Goed voorbeeld doet goed volgen. Ik heb u een paar keer zien voorbijrijden, ook een keer was u aan het joggen, helaas geen foto’s van.

Maar is er niet een betere manier om met fotografen om te gaan? Dit incident in Oostenrijk komt een beetje over als iemand die niet lekker in z’n vel zit, misschien een momentopname maar ik ken het want zit al min of meer tien jaar niet lekker in m’n vel, afgezien van een aantal op een hand te tellen dagen, doordat ik al min of meer sinds 2006 werkloos ben afgezien van wat kortdurende slavencontracten werk. En eigenlijk was fotograferen een poging om brood op de plank te krijgen maar zoals u ook ongetwijfeld weet kun je daar amper tussen komen, dus niet echt een realistische poging.

Ook de georkestreerde geposeerde fotomomenten zijn ook niet alles. Geposeerde foto’s zijn vaak de minst leuke foto’s wist u dat?

Maar ook op Koningsdag kwam het allemaal een beetje geforceerd over. Ik denk dat het komt doordat als het volk niet lekker in z’n vel zit de koning dat ook niet is en andersom. Dus hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat we wel goed in ons vel zitten, volk en koning? Wat nu niet het geval is of vindt u van wel?

Vraag ik me af als zelfbenoemde buitengewone adviseur van de koning.

Met de meeste hoogachting,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s