Jens Söring zit al 30 jaar onschuldig vast

s_mak_pPBij 2doc is een tweedelige documentaireserie te zien ‘The Promise’ over de moorden op Derek en Nancy Haysom gepleegd op 30 maart 1985 in Amerika. Daarvoor zijn Jens Söring, een destijds 18 jarige zoon van Duitse diplomaat en de dochter van het echtpaar, Elizabeth Haysom, veroordeeld.

Uit de beelden is duidelijk te zien dat Jens Söring een kleine, ielige, nerd achtige jongen is van 18 jaar die amper in staat kan zijn geweest zo’n beestachtige moord te plegen, hij ziet er zelfs uit als een jongetje van 12 jaar. Bij de ouders van Haysom zijn de kelen doorgesneden, dat wijst op een beestachtige dader.

Söring was verliefd op Elizabeth Haysom die aan een persoonlijkheidsstoornis leed en een verleden had van harddrugsgebruik en dus ook foute vrienden had, is een belangrijk detail. Op de avond van de moord blijkt zij afgesproken te hebben met haar dealer die een medestudent op haar universiteit was, James Farmer. Hij is echter nooit verhoord of in beeld geweest in het onderzoek en dat is op z’n zachts gezegd opmerkelijk te noemen. In de docu probeert men deze dealer, Jim Farmer zoals zijn roepnaam luidt, op te sporen en wordt een van zijn ouders gebeld door een privédetective en dan blijkt dat zijn vader of moeder rechter is en dat hij nu aan een ziekte lijdt en volgens dit artikel is hij zelfs overleden. Deze drugsdealer past wel in het daderprofiel, had mogelijk ook een seksrelatie met Elizabeth Haysom. Een mogelijk scenario is dat zij de dealer nog geld schulidg was, dat zij samen naar haar ouders zijn gegaan en dat zij hem overtuigd heeft hun te vermoorden bij weigering te betalen of iets dergelijks. Elizabeth Haysom wilde haar ouders vermoorden zoals blijkt uit documentaire. 

Maar dat deze 18 jarige Jens Söring, die er zelfs uitzag als een 12 jarige jongetje, deze moorden gepleegd kan hebben is zo goed als uitgesloten maar hij zit sindsdien vast, veroordeeld tot 90 jaar gevangenisstraf.

Hij was verliefd op Elizabeth Haysom en dacht met zijn diplomatieke paspoort niet vervolgd te kunnen worden en wilde indruk maken door Elizabeth Haysom te helpen door te beweren dat hij de dader was. Stom natuurlijk maar nog achterlijker is dat hij veroordeeld kon worden hiervoor.

Wikipedia Jens Söring: In 2009, the 42 pieces of DNA evidence from the crime scene were tested (technology was previously not sufficiently advanced). None of the 42 DNA pieces were from Söring.

In 2009 zijn 42 DNA proefmonsters onderzocht, geen enkele proefmonster bevatte DNA van Söring. Hoogstwaarschijnlijk wel van James ‘Jim’ Farmer.

Waarom schrijven wij hierover? Omdat ik ook vrees dat zoiets in Nederland kan gebeuren en wel mij mij, dat ik ook voor iets ga opdraaien wat ik niet gedaan heb zeker na een niet nader te noemen zaak waarin ook een mogelijke onschuldige veroordeeld is. Misschien geen gezonde, paranoïde, gedachte maar gevolg van wat er hier gebeurd in NL.

Dat dit dus ook in Nederland gebeurd -doelbewust of als zogenaamde dwaling- staat ook vast.

De uitzending is online te zien en blijft nog zo’n kleine drie weken online.

Deel 1
http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/390239/2doc_The_Promise.html

Deel 2
http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/390363/2doc_The_Promise.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s