De boeken van M-abel

C8f72-sXcAAfI34

Een nieuwe rubriek hier op de AIRVD: blogs over boeken die Mabel twittert. Wij willen lezen wat Mabel ook leest en liefst ook wat andere leden van koninklijke familie lezen. Wat zou Willy lezen? En Beatrix? Welke boeken zouden indruk hebben gemaakt op Beatrix afgezien van het kapitalistisch handboek en de protocollen?

Eerder schreven we al over “Girl at war” en nu “Onze man in Teheran” van journalist Thomas Erdbrink. Er is een link met Mabel, de vrouw van Erdbrink, een fotografe/journalist heeft in 2015 de prins Claus prijs gekregen, bij die uitreiking is dacht ik een groot deel van de koninklijke familie aanwezig.

Onze man in Teheran bestaat uit een paar A4’tjes gebundeld in een boekje voor 10 euro. Dit boekje is dan ook in paar uur uitgelezen. Wat vooral duidelijk wordt is dat Teheran een door fijnstof vervuilde stad is, dat de mannen continu geil zijn, dat ze in toom worden gehouden door de zedenpolitie althans die houden in de gaten dat vrouwen geen haar of stukje huid laten zien want daar wordt Iraanse man te opgewonden van. En dat het kapitalisme ook heeft toegeslagen in Iran. Een kleine elite die gigantisch rijk aan het worden is door olie en valutahandel.

Volgende stap in de kapitalistische plundering ‘scheme’ zal natuurlijk het privatiseren van staatseigendommen zijn. Vandaar dat Obama namens Soros c.s. miljardendeals heeft gesloten met Iran. Dit levert Iran uiteraard veel geld op, Iran is dan ook een relatief rijk land. Dat betekent dus dat er waarschijnlijk toch geen oorlog gevoerd gaat worden met Iran zoals generaal Wesley Clark beweerde in 2007: “We’re going to take out 7 countries in 5 years: Iraq, Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan & Iran..”

Wellicht heeft Iran eieren voor haar geld gekozen. Niet gek als je naar de toestand van de andere landen kijkt die min of meer met de grond gelijk zijn gemaakt.

Voor de rest blijkt dat Erdbrink ook in Nederland waarschijnlijk wordt afgeluisterd en dat zijn TV satellietsignaal in Iran soms verstoord wordt met apparatuur. Dus zoveel verschilt het dan weer niet met Nederland wat dat betreft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s