Aleister Crowley door velen verguisd

crowleypyrhatAleister Crowley wordt door velen verguisd, vooral uit Christelijke hoek. Dat zegt natuurlijk niets want de Bijbel, Koran, Thora worden ook verguisd. Een moslim is een terrorist voor velen, hun profeet Mohammed een pedo, priesters zijn kindermisbruikers, atheïstische westerlingen zijn verdorven en Crowley een satanist. Kloppen deze beweringen? Enige manier om daar onbevooroordeeld achter te komen is door het onderzoeken van hun geschriften. Ja de Bijbel staat vol wrede passages, Koran idem dito en de boeken van Crowley dan?

Ik heb als eerst zijn autobiografie gelezen en daar wordt gelijk al duidelijk waarom hij zich het beest noemde, 666. Hij groeide op in een extreem christelijk milieu waar men om de haverklap met hel dreigden en kinderen zwaar tuchtigden en zelfs seksueel misbruikten valt tussen de regels door te lezen. Je zou dus christendom satanisch kunnen noemen. In ieder geval vond Crowley dat als deze mensen Gods woord vertegenwoordigden dan moest de tegenhanger, satan, wel goed zijn, dan moest het beest 666 wel het goede zijn. Als de geestelijken zich als beesten gedragen dan moest hun tegenhanger het zogenaamde beest geen beest zijn. Dus dit is al een omdraaiing die heel belangrijk is. Als men letterlijk leest dat Crowley denkt echt het beest te zijn, dan ben je echt debiel en niet echt serieus te nemen.

En netals bij de bijbel en koran waar mensen allerlei foute interpretaties maken zo is het exact ook bij de ‘religie’ van Crowley uiteraard. De religie die neerkomt op “do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will”. Vrij vertaald: doe wat ‘thou’ wilt zal de gehele wetmatigheid zijn, liefde is de wetmatigheid, liefde door wil of liefde onder wil. ‘Thou’ heb ik hier niet vertaald omdat ‘thou’ een zeer ouderwetse schrijfvorm is -ook al in de tijd van Crowley- die zowel ‘je’ als ‘u’ betekent. Dus ‘the law’ is op meerdere manieren interpreteerbaar. De letterlijk interpretatie: doe waar je zin in hebt of doe wat je echt wilt. En de meer mystieke interpretatie: doe wat U -en daar wordt God mee bedoeld, daarom ook ‘thou’ gebruikt – wilt. Dus Gods wil. Ik ben meer van en voor de mystieke interpretatie dan de letterlijke interpretatie.

Aangezien je Gods wil niet kon volgen door geestelijken die misbruikten en onterecht tuchtigden moest dit op een andere meer ‘mystieke’ manier volgens Crowley. En Crowley was dan ook een mysticus pur sang.

Hij studeerde aan Cambridge en kwam al snel in aanraking met ‘mystieke kennis’ zoals dat het best te omschrijven is. En is waarschijnlijk al op vroege leeftijd ingewijd in mystieke/occulte orde waarschijnlijk zoiets als Vrijmetselarij. Deel twee volgt snel.

12 gedachtes over “Aleister Crowley door velen verguisd

 1. Dat is aardig van u. Heb je een behaarde kondt? Maar je bedoelde vast neem maar gerust contact met me op. Anders klinkt dat zo onrespectvol joh.

 2. Maar even serieus, lijkt me echt een heftige verandering. Hoe bevalt het? Vrouw zijn? Of zie je jezelf meer als transgender?

 3. Misschien kan Crowley expert Naomi meehelpen.

  In hfd 36 zit er een riddle volgens mij:

  http://thelema.ca/156/Not%20the%20Life%20of%20Sir%20Roger%20Bloxam/chapter36.html

  Are souls divine? Those crimson piles
  Bear witness, while the sun-god smiles.
  Reared in the desert — blood and wine
  Answer our sob “Are souls divine?”
  Is that last Angel’s trumpet-boom
  Not puissant on the mortal’s tomb?
  Are souls divine? Yes, cries the heart;
  By the strong argument — of art!”

  Eerste letters van elke zin -cipher die Crowley vaker gebruikt- staat er ABRA en dan INAB. ABRA is natuurlijk duidelijk maar wat is INAB…AB-RA-IN-AB

 4. Andere cipher gedecodeerd: de 777 sigil, letterlijk staat er Babalon. Zoals je ziet staat er bovenaan weer AB. En staat er bij een 7. Alleen bij de B en A staat twee 7. In Crowliaanse numerologie heeft letter O 7 en E heeft 25 als getalswaarde wat ook uiteindelijk 7 is. O levert niets op maar E levert het woord ABEL-ONE op. vanaf 11 uur gelezen.

  Als je verder kijkt naar numerlogie van dat woord wat Crowley ook altijd deed om te kijken of hij nog op het juiste padje zat.

  Levert aparte getallenreeks op die je bijna nergens tegen komt…

 5. Ook vaag, nadat ik gelinkt had naar die website is het offline gehaald… tekst van NOT the life of Sir Roger Bloxam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s