Verslag James Bond film Spectre

downloadDe nieuwste James Bond film Spectre bevat informatie over de New World Order en hun plannen, de New World Order wordt zelfs letterlijk genoemd. De film begint in Mexico, niet geheel toevallig want Spectre -zoals later blijkt in de film- is een grote maffia organisatie die handelt in drugs, vrouwen en terreur en uit zijn op totale wereldheerschappij door totale controle via ‘global surveillance’.
Getallen vormen vaak een boodschap in zulke films, in Mexcio stappen zij in een hotel met nummer 12 en kamernummer 327 (prominent in beeld), 327 opgeteld is ook 12 (3+2+7=12), Q (de man van de snufjes en gadgets) zit later in de film ook in een hotelkamer met nummer 12. Daniel Craig speelt uiteraard James Bond, hij komt een beetje onzeker en zenuwachtig over dat is onder andere te zien aan z’n loopje als hij over Mexicaanse gebouwen loopt op weg naar het doel van z’n missie in Mexico. Hij loopt overigens vol in het zicht over de gebouwen, met een mitrailleur over z’n schouder.
Z’n missiedoel blijkt een bijeenkomst te zijn tussen een hoge Spectre lid en een handlanger, ze zeggen een stadion te willen opblazen en daarna een “pale King” te willen gaan bezoeken.
Spectre wil namelijke via terreuraanslagen en de daarop volgende veiligheidsmaatregelen een politiestaat creëren. download (1)Toevallig dat er in Parijs op 13 november 2015 daadwerkelijk een poging is gedaan om een aanslag te plegen in een stadion. Ook in de laatste Batman film wordt een stadion opgeblazen, blijkbaar een hot item onder terroristen.

Spectre3James Bond schiet op de aanwezigen, er ontstaat een explosie waarna een clue volgt: door de explosie valt een gebouw om met een klok met de wijzers richting 5 en 11. Kijk eens, 5 november (meerdere blogs hebben geschreven over een terreuraanslag voorspeld op 5 november). Dus we hebben stadion opblazen en een instortend gebouw met een klok wijzend naar 5 en 11. De Spectre lid weet echter te ontsnappen waarna een van de vele vermoeiende achtervolging- en vechtscene volgt, vechtend in een helikopter duwt James Bond de Spectre lid uit de helikopter nadat hij z’n ring heeft afgepakt.
Waar de oude James Bond films nog weleens Spectre4humor en doordachte kwinkslagen bevatten is het in de nieuwe films vooral dom geworstel. Op de ring staat een symbool afgebeeld wat een octopus moet voorstellen, Spectre, het octopus syndicaat.

Terug op het hoofdkwartier in Londen ontmoet James een nieuwe collega, C, wat voor Communicatie zou kunnen staan omdat C hoofd is van de nieuwe afdeling Global Surveillance, het James Bond 00 programma vindt hij achterhaald, computers en drones zijn de toekomst. M, de baas van James Bond legt vervolgens uit dat C uit is op een totale global surveillance staat, de New World Order. Samen met negen andere landen willen ze ongelimiteerd toegang tot geheime dienst gegevens. Zoals nu waarschijnlijk ook al het geval is tussen Amerika, Canada, Engeland, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Israël onder andere.

Een ander NWO punt komt ook voor in de film: de chipimplantaat waardoor Bond overal ter wereld gevolgd kan worden. James vraagt dan ook aan Q of hij van de radar kan verdwijnen, onzichtbaar gemaakt kan worden. Waarop Q zegt dat hij z’n hypotheek moet betalen en twee katten moet voeden, oftewel hij is onderdeel van de financiële slavernij.

download (2)De door James Bond geliquideerde Spectre lid blijkt in Rome te worden begraven en daar wordt ook een grote meeting gehouden om een opvolger te kiezen. De maffia, Spectre, blijkt dus in Rome te zetelen. De scene van deze meeting is duidelijk geïnspireerd op een scene uit Eyes Wide Shut waar ook een meeting plaatsvindt in een grote kasteel met dure auto’s. Begin van deze scene is bijna identiek: een kasteel met dure auto’s, voor de meeting wordt om een password gevraagd. En dan volgt een van de weinig hilarische momenten in de film: James Bond zegt dat hij Micky Mouse is en dat is inderdaad een treffende vergelijking, Daniel Craig lijkt misschien nog wel het meest op Mickey Mouse. Maar een password is dit keer niet genoeg, James laat ook de ring zien waarna hij toegelaten wordt.
In de meeting worden de omzetten en agenda besproken van Spectre: drugs, handel in vrouwen voor prostitutie, vaccins worden opvallend genoeg ook genoemd en tegenstanders daarvan worden aangevallen. En last but not least: de totale global surveillance staat die ze door middel van terroristische aanslagen bewerkstelligen, zie daar de Nieuwe Wereld Orde zoals ze dat ook in de film noemen. De voorzitter van deze meeting is de grote slechterik: Ernst Stavro Blofeld die ook in andere James Bond films voorkomt.
De aanwezigheid van James wordt ontdekt omdat hij die ring liet zien. Koekkoek zegt Blofeld. Later blijkt waarom hij koekkoek zegt maar dat geeft maar aan hoe vaag en slecht de verhaallijn is, veelte gecompliceerd ook.

De term “pale king” komt ook ter sprake op deze meeting, dat blijkt een voormalig lid te zijn die zich tegen hen gekeerd heeft en die moeten ze uit de weg ruimen. Hij leeft in Altaussee in Oostenrijk. Pale king blijkt ook voor te komen in de film Quantum of Solace, als mr. White (wie weet dat nou?). Toevalligheid: op de Engelse wiki lemma over Altaussee staat een foto van Theodor Herzl, de zogenaamde grondlegger van het huidige Zionisme. Die schijnt daar veel te hebben vertoeft.

James Bond bezoekt de Pale king waarna die zelfmoord pleegt niet voordat hij heeft verteld dat z’n dochter hem verder kan helpen via de mysterieuze L’Americain. James bezoekt z’n dochter die als psycholoog in de Hoffman kliniek werkt ergens hoog in de bergen van Zwitserland/Oostenrijk.

L’Americain blijkt een hotel te zijn In Marokko waarin zich een geheime kamer bevindt met coördinaten van een geheime basis ergens in de Marokkaanse woestijn. James Bond en de dochter van de pale king nemen de trein naar de woestijn waar ze opgehaald worden door een auto met een donkere chauffeur, een Moor. Dit is mogelijk een verwijzing naar de recent in Amerika opgelaaide verhalen over connecties tussen Moren, Marokko en Amerika.

De geheime basis in de woestijn bevindt zich in een grote krater en Blofeld is de eigenaar en wacht hen daar dan ook op. Samen bezoeken ze een soort tempelachtige ruimte waarin zich een meteoriet bevindt. Mogelijk is dit een verwijzing naar de meteoriet van Mars die in Marokko is gevonden in 2011. De basis ziet er verder uit als een soort astronomische observatorium. In de basis bevindt zich ook de afdeling die de hele wereld real time monitort, ze zien alles is de boodschap.

Ondertussen probeert collega van James Bond, C, de New World Order te bewerkstelligen door middel van terreuraanslagen. C blijkt dan ook voor Spectre te werken. En daar zien we dan ook de verwevenheid tussen geheime diensten en de georganiseerde maffia, samen werken ze naar de New World Order toe.

James Bond is ondertussen gevangen genomen door Blofeld en wordt vastgebonden wakker in een operatiekamer. Spectre5Heel even is er een Gekko in beeld te zien. Waarom wordt niet duidelijk in de film. Een gekko is een reptielachtige, een soort salamander. Mogelijk is dit een verwijzing naar het reptielenbrein. Wie een ander idee heeft mag het zeggen. Blofeld zegt dan dat hij James Bond subtiel gaat beïnvloeden, z’n zichtvermogen, z’n gehoor, balans, via subtiele manipulaties. Wederom is dit waarschijnlijk een verwijzing naar geheime wapens om het brein te beïnvloeden.

James ontsnapt via z’n exploderende horloge (hoe creatief) waarna de hele basis in vlammen opgaat.

Terug in Londen wordt James weer gevangen genomen door troepen van Blofeld en opgesloten in het oude MI6 gebouw dat in Sky-faal werd opgeblazen. De dochter van Pale king is ook gevangen genomen en bevindt zich ook in dat gebouw. James heeft 3 minuten de tijd om haar te vinden anders wordt het gebouw opgeblazen.

James Bond vindt haar en daarna maakt hij Blofeld nog even af. Einde.

UPDATE:

Het einde is in werkelijkheid iets anders maar dat houdt het spannend. Ook opvallend is dat juist Mexico en Marokko de twee landen zijn waarin Spectre zich onder andere afspeelt. Marokko speelt een steeds prominentere rol in de maffia, ook in Nederland. Denk aan de recente drugsoorlogen en de recente schietpartij met Kalasjnikovs in de staatsliedenbuurt bijvoorbeeld, zowel daders al slachtoffers waren Marokkaans. Maar ook de terreuraanslagen in Parijs en Brussel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s